APRIL 2014

 

 

Pedro Cazorla – Zaragoza / Spanje


Hoe kan ik mijn haat tegenover sommige mensen laten verdwijnen?

 

Men moet eerst vrede vinden met zichzelf, dan pas kan men vrede vinden met de wereld. Deze gemoedstoestand bereiken we wanneer we ons realiseren dat niemand de volle verantwoordelijkheid heeft over wat er gebeurt. De wereld herschept zichzelf op elk moment uit zichzelf. De maatschappij heeft ons geleerd dat er verantwoordelijken moeten zijn en dat willen we graag geloven. Zo hoeven we geen oorzaak in onszelf te zoeken en kunnen we oordelen vellen waar ons ego zich aan kan hechten. We moeten dus feit per feit analyseren en zodra we meer duidelijkheid hebben, komen begrip en meedogendheid hieruit voort.

 


 

Pascal Beaudry – Gatineau / Canada


Hoe zit het met Karma en Reïncarnatie?

 

Elk ziel komt tot leven met hechtingen en onvervulde verlangens. De identificaties met ons nieuw lichaam, onze nieuwe cultuur, onze nieuwe omgeving en alles waar we ons mee identificeren, scheppen nog meer hechtingen en verlangens. Deze bundel vormt als het ware een levensprogramma met een uniek lessenpakket waarin elk verlangen vervult wordt wanneer men het volledig proces van de hechting duidelijk erkent en daarvan loskomt.

 


 

Jeronimo de Valenzuela – Monterrey / Mexico


Hoe kunnen we ons vrijmaken van het horen van vreemde stemmen en andere bizarre verschijnselen?

 

Vreemde verschijnselen van onaangename aard komen uit onze angsten voort en blijven zich herhalen zolang we ze vrezen. Wanneer we inzien dat de angsten, die aan de basis liggen, op illusies steunen, schenken we er geen aandacht meer aan en verdwijnen deze verschijnselen vanzelf. Vaak wordt ook de vraag gesteld of zulke verschijnselen wel of niet werkelijk plaatsvinden. Deze discussie heeft weinig nut aangezien elk van ons de wereld op een unieke wijze waarneemt. Wie van zulke verschijnselen wenst los wil komen zal van een lagere vorm van realiteit over moeten schakelen naar een hogere. Hoe? Door stil te staan bij het feit dat er uiteindelijk geen hogere realiteit bestaat dan wijzelf. Onze ware Zelf. We moeten inzien dat op elk moment van ons leven, we tegelijk schepper, waarnemer en acteur zijn van onze wereld. Dit inzicht is het meest bevrijdende van alle inzichten, het haalt elke vorm van scheiding weg en toont aan dat niets en niemand anders dan wijzelf verantwoordelijk zijn voor wat het leven ons brengt.