AUGUSTUS 2013

 

 

Priscilla Andrew - Baltimore / Maryland


Kiezen we ons pad zelf? En als ons lot al op voorhand bepaald is, waaruit bestaat dan onze vrijheid?

 

We hebben allemaal een veelheid aan keuzes op een pad waarvan de grote lijnen al getekend zijn Dat pad is wat we ons lot noemen. Vrijheid van keuze doet zich alleen elke keer dat we ons bewust worden van een reactionaire fenomeen van ons ego voor. Ons ego is wat onze automatische reacties genereert, m.a.w. onze gevangenis, dat wat ons verhindert om vrij te kiezen. Vrije keuze doet zich voor wanneer we in staat zijn te verdwijnen en plaats te maken voor een hogere intelligentie, een goddelijk bewustzijn binnen deze fysieke dimensie, en dat onder een unieke vorm die alleen wij in staat zijn te creëren.

 


 

Emilio Ermilate - Brussel / België


Hoe slaagt u erin optimist te blijven?

 

Ik denk dat ik in de eerste plaats een realist ben, hoewel ik niet zo hou van vaste conceptuele beschrijvingen van mijn persoon. Ik probeer Een te blijven met de werkelijkheid, en dat bespaart me veel misvattingen, teleurstellingen en frustraties. De wetenschap bijvoorbeeld, dat wat mijn lichaam bewoont onsterfelijk is, behoedt me voor de angst voor de dood. Dat zorgt ervoor dat ik steeds voluit tracht optimaal te genieten van de tijd die ik heb in dit leven. En tijdens deze geweldige ervaring probeer ik met groot respect voor het Goddelijke steeds Liefde te laten zegevieren tijdens elke nieuwe gebeurtenis.

 


 

Dina Orlova - Samara / Rusland


Zijn wij in staat om onze eigen gedachten te kiezen?

 

Probeer maar eens gedachten te vormen of zelf uit te kiezen; u zult zien dat elke gedachte ons bereikt via een reactie van onze hersenen op een externe gebeurtenis. Wij hebben geen controle over de gedachten die tot ons komen, noch over de gedachten die daarop volgen. We kunnen gedachten alleen maar aanhoren, percipiëren en eventueel interpreteren. Geen gedachte, en geen emotie trouwens, is de onze. Gedachten en emoties komen naar ons toe.