AUGUSTUS 2014

 

 

Boyan Yankov – Plovdiv / Bulgarije


Is de wereld zoals wij die kennen echt of onecht?

 

De wereld van fysische verschijnselen is een tijdelijke manifestatie van de werkelijkheid. Geen ding bestaat in deze wereld om te blijven. Alles wat in de fysieke wereld verschijnt, bestaat zoals het is op dit moment en voor een bepaalde periode.

 


 

Anthony Scott – Harrisburg / Pennsylvania


U gaat ervan uit dat er geen slechte mensen zijn. Dat de enige onderscheiding die we in acht moeten nemen het niveau van bewustzijn is. Kunt u daar meer over zeggen?

 

Ieder mens komt in deze wereld met een lading familiaire erfelijkheid. Daarbij komt er een deel erfenis van de maatschappij waarin we opgroeien en waar we onszelf mee identificeren. De ideeën, de omstandigheden en de leefpatronen waarmee we in contact komen, bepalen grotendeels ons gedrag. Het enige dat ons van deze sombere gevangenschap kan bevrijden is de bewustzijnsverandering die Liefde ons biedt.

 


 

Teresa Gonzales – Ecatepec / Mexico


Welke boeken raadt u de mensen aan die naar de waarheid zoeken?

 

Boeken bestaan uit woorden en begrippen. Hoe goed ze ook naar bepaalde waarheden kunnen wijzen, ze zijn nooit krachtig genoeg om de ware natuur van de dingen helemaal duidelijk over te brengen. De ultieme werkelijkheid kan alleen direct uitgedrukt worden. Woorden verwijzen naar afzonderlijke dingen die schijnbaar afzonderlijk bestaan maar we weten dat elke vorm van onderscheiding uiteindelijk een illusie is. Toch zijn conceptuele onderscheidingen nodig voor ons brein om de realiteit te ervaren. We hebben als het ware behoefte aan illusies om het leven te ervaren. Alle boeken kunnen ons dus iets leren over wat waar is. Wel moeten we er constant voor waken dat we ze niet als vaste waarheid of vaste onwaarheid nemen en steeds openstaan voor de essentie van al wat er is.