DECEMBER 2014

 

 

Mourad Fellag - Constantine / Algerije


Wat is uw definitie van geluk?

 

Ik zou zeggen dat het geluk een staat is waarin we ons bevinden wanneer we ons in overeenstemming met onszelf voelen en met onze omgeving. Het gaat over een diep gevoel van vrede en harmonie. Een puur gevoel dat ons laat toetreden tot het beste in onszelf en in een ander. Een gelukkig mens onderscheidt zich door zijn licht, een licht dat op zijn weg reflecteert en op de mensen om hem heen.

 


 

Marco Borodina - Rome / Italië


Wat vindt u van de huidige stand van normen en waarden?

 

Op het vlak van moraal en ethiek zien we grote verschillen tussen culturen, maar in het algemeen kunnen we stellen dat de situatie pijnlijk is. Er is een alarmerende daling van ethische waarden en dat is vooral te zien op het vlak van entertainment en in onze relatie met de ander. We hoeven alleen maar de televisie aan te zetten om te zien hoe informatie niets meer is dan een propaganda-instrument om verdeeldheid te zaaien onder de massa's. Amusementsprogramma's, die een dominante plaats hebben ingenomen, leiden niet alleen naar meer behoefte aan consumptie maar verlagen de mens zelf tot niets meer dan een consumentenproduct. Geen wonder dat vandaag de dag de meeste relaties tussen mensen zich beperken tot steriele discussies en uitwisselingen die zeer weinig diepgang hebben.

 


 

Gregg Thurston - Newcastle / Groot-Brittannië


Welke gebeurtenis zorgde voor uw engagement als schrijver en wat heeft het u tot nu toe gebracht?

 

Ik ben altijd al heel nieuwsgierig geweest naar het onbekende en zeker naar de oorzaken van het gedrag van anderen. Daarnaast heb ik de kans gehad om, zowel op cultureel als op spiritueel vlak een goed gevuld leven te hebben. Na een van mijn vele reizen ben ik op het idee gekomen om over mijn analyses en bevindingen te schrijven, om zo mijn ervaringen met anderen te kunnen delen. De verschillende getuigenissen en aanmoedigingen die ik steeds mag ontvangen, bevestigen steeds opnieuw dat dit project niet alleen een goed idee was, maar een levensproject.