FEBRUARI 2013

 

 

Ghazal Shahrestaani - Tabriz / Iran


Wat is volgens u de grootste van alle deugden?

 

Ik stel Dankbaarheid voor. Dankbaarheid is een verlichting van het hart die ons van onze angsten en beperkingen verlost. Dankbaarheid maakt ons meer bewust van de liefde die we in onszelf dragen. Wanneer we in staat zijn om werkelijk te waarderen, in alle eerlijkheid en openhartigheid, gaat onze aandacht naar het huidige moment. Daar waar wonderen plaats kunnen vinden. Hoe dieper onze Dankbaarheid, hoe meer we op het niveau van onze ziel waarnemen en hoe meer ons leven in harmonie met de grote creatieve kracht van het universum verloopt.

 


 

Sandro Karalis - Thessaloniki / Griekenland


Wat betekent de term Verlichting?

 

Verlichting is een staat van onuitputtelijke mentale en spirituele energie. De term "Verlichting" wordt geïnterpreteerd als het einde van de verdeling binnen onze persoon. Men kan spreken over een waarneming die volledig is en vrij is van alle dualiteit. Wanneer we deze ultieme realisatie ervaren, zien we steeds minder scheiding tussen de wereld en het Absolute. Er is dan alleen nog maar een staat van ononderbroken creativiteit waarin we ons er meer bewust van worden dat het universum ons doorlopend tekens stuurt. Synchrone gebeurtenissen die naar ons hoogste doel wijzen om de grootste vervulling in het leven te ervaren.

 


 

Herman Roos - Amersfoort / Nederland


Is Tijd niets meer dan een illusie?

 

Tijd bestaat niet. We bouwen de tijd zelf op, doorlopen het en raken er dan in gevangen. Tijd leeft alleen door het zelfbeeld dat door ons brein wordt gecreëerd. Deze identificatie is het product van ons geheugen, van onze verzamelde gedachten, van wat we als het verleden zien. Dat verleden bepaalt onze angsten en onze hoop en bijgevolg onze visie op de toekomst. Wanneer we in staat zijn onze aandacht volledig op het Nu te richten, voelen we de realiteit van onze ziel. Een unieke werkelijkheid die we alleen met het hart kunnen voelen, zonder het rationeel helemaal ooit te kunnen begrijpen.

 


 

Anthony Lenz - Los Angeles / Californië

 

Hoe beginnen we aan onze spirituele weg?

 

De wens om te veranderen is het startpunt van elke spirituele realisatie. Dit diepe verlangen leidt naar nieuwe intenties. Deze intenties dragen de wil, de aspiratie en de hoogste visie in zich. In het leven wordt alles waar we aandacht voor hebben versterkt, en alles waar we weinig of geen aandacht aan besteden, vergaat in ons bewustzijn. Als onze intenties zich naar het materiële bestaan​​ richten zullen we dat ontwikkelen. Als we integendeel een diep verlangen voelen om dichter bij onze ziel te komen, gaan we van een gefragmenteerde perceptie van de dingen naar een groter bewustzijn van het Absolute.