FEBRUARI 2014

 

 

Ghita Alin - Berceni / Roemenië

 

Wanneer vindt er een ontmoeting plaats met onze spirituele partner? En wat gebeurt er dan?

 

Het leven is een ononderbroken zoektocht naar Liefde en elke oprechte relatie wordt aangegaan met deze intentie. Met onze partners scheppen we omstandigheden waarin deze ontdekking plaats kan vinden. Pas als we door de levenslessen heen zijn die ons tot de nodige inzichten hebben gebracht, kan er een ontmoeting plaats vinden met onze spirituele partner. Deze ontmoeting brengt een radicale verandering tot stand in onze mentale gewoontes, in ons gevoelsleven, in onze angsten en verlangen en in de besluiten die we nemen.

 


 

Lorane Gordon - Encino / California

 

Wat blijft er over als we ons verlost hebben van ons ego?

 

De onthechting van onze egocentrische noden is een proces van deconstructie, een weg waarop we ons laag na laag ontdoen van wat we als onze persoonlijkheid beschouwen. Bij elke laag die we herkennen, worden we van bepaalde noden verlost. Wat overblijft is steeds meer Liefde in actie.

 


 

Salvatore Pinna - Deventer / Nederland

 

Welke acties moeten we ondernemen om verlichting te bereiken?

 

Verlichting is de bestemming, daar waar de mensheid naartoe gebracht wordt. In feite is het leven een stroom waarin elke gebeurtenis naar verlichting leidt. Wat we ook doen, alle noodzakelijke gebeurtenissen zullen plaatsvinden. De enige zinvolle actie die we kunnen ondernemen, en die kunnen we op elk moment doen, is aandacht besteden aan de hindernissen die onze geconditioneerde geest opwerpt binnen de stroom van ons leven.