JANUARI 2010

 

 

Sylvie Boiseux – Laval / Canada


Leuk om deze blog te starten met dit mooie compliment dat mij door Sylvie Boiseux uit Laval uit Quebec werd toegezonden.


“Legende van een Nomade” benadert thema’s uit mijn eigen leerproces en geeft een complexe spiritualiteit in eenvoudige termen en in intelligente anekdotes weer. Het is duidelijk dat u over een talent beschikt om, op duidelijke wijze, de wereld en haar verbindingen te beschrijven.

 


 

Naoki Taeda – Tokyo / Japan


Naoki Taeda, uit Tokyo, vertaler van de roman in het Japans, vraagt wat mij motiveert om te schrijven en waar ik mijn inspiratie vandaan haal.


Ik was altijd al gefascineerd door de wereld van de verbeelding. Het is een wereld waarin men elke gedachte kan belichamen. Al vroeg hield ik ervan mijn ideeën door verschillende artistieke stijlen vorm te geven. Nog maar enkele jaren geleden is literatuur mijn favoriete communicatiemiddel geworden. Wat betreft mijn inspiratie: Zij krijgt vorm bij de ontmoetingen die ik tijdens mijn reizen heb en in mijn gesprekken en mijn lectuur. Maar grotendeels voel ik mijn inspiratie aan als een energie die van boven komt. Een vorm van intelligentie die me vaak overstijgt.