JANUARI 2014

 

 

Marija Peleda - Kaunas / Litouwen


In mijn spirituele zoektocht ontmoet ik verscheidene mensen met verschillende inzichten. Hoe weet ik of ze de juiste spirituele idealen hebben?

 

Idealen zijn nooit spiritueel. Een ideaal dat geuit wordt is nooit meer dan een persoonlijke uiting. Wanneer we ons met vragen van spirituele aard tot iemand richten, is het belangrijk om aandacht te schenken aan het bewustzijnsniveau waarin we onszelf bevinden en dat van de persoon tot wie we ons richten. Veel antwoorden komen uit het persoonlijk denken en voelen van de persoon, niet uit het geestelijke. Ook al nemen ze de vorm aan van een perfect antwoord. Zulke antwoorden brengen ons vaak niet dichter bij de realiteit maar zijn een verrijking voor de illusie en het valse. De realiteit reikt namelijk veel verder dan wat juist of onjuist is . En zelfs verder dan wat bestaat of niet bestaat.

 


 

Stephen Sheridan - Belfast / Noord-Ierland


Zijn alle mensen gelijk?

 

Natuurlijk zijn alle mensen gelijk. Er is een grote verscheidenheid aan vormen, uitdrukkingswijze, kleuren en talen, maar die zijn van weinig belang. Waar het gevoel van gelijkheid tussen mensen ontbreekt, ontbreekt er zin voor realiteit. Elke vorm van scheiding zorgt voor onderscheiding en is een basis voor conflicten. Laten we dus steeds in gedachten houden dat de hoogste realiteit buiten het bereik ligt van elke vorm van vergelijking.

 


 

Nadia Kolobova - Magadan / Russia


Wat is volgens u de grootste zonde?

 

Het concept van de zonde is innig verbonden met wat we beschouwen als het Kwade. Laten we dus als antwoord op deze vraag een definitie geven van wat Goed en Kwaad is. Simpel gezegd is Goed wat lijden verzacht en Kwaad wat lijden teweegbrengt. Absoluut gesproken is het Goede wat ons terugvoert naar de realiteit en het Kwade wat de realiteit versluiert.