JULI 2004

 

 

Juliana Cardoso – Rio de Janeiro / Brazilië


Hoe kunnen we weten of onze partner geschikt is? Of onze relatie zinvol is?

 

Een relatie is een tijdelijk gebeuren omdat er in elke relatie dualiteit heerst. We weten dat geen enkele vorm van dualiteit eeuwig is maar we weten ook dat alles wat ons dichterbij de realiteit brengt zinvol is. De enige relatie die blijvend is, is de relatie met onszelf. De vragen die we onszelf moeten stellen zijn dus: leren we onszelf beter kennen binnen onze relatie met onze huidige partner? Komen we dichterbij wat we werkelijk zijn? Voelen we dat we de ander naderen en dat we steeds meer eenheid ervaren? Een eerlijke analyse beantwoordt alle vragen.

 


 

Juris Bodnieks – Riga / Letland


Hoe kunnen we het eeuwig geluk vinden?

 

Als mens is alles wat we ervaren persoonlijk terwijl geluk geen persoonlijke toestand is. Ons geluk is altijd afhankelijk van het geluk van anderen. Dit gezegd hebbende, wanneer we in staat zijn uit het spel van verleden en toekomst te blijven, nemen we vrede met het moment. Daar waar het leven zich afspeelt in waarheid en liefde. Daar en alleen daar vinden we verbinding met onze ware natuur.

 


 

Dikembe Muamba – Kinshasa / Democratische Republiek Congo


Wat betekent spirituele transformatie?

 

De spirituele transformatie is het proces dat plaatsvindt wanneer we ons lichaam en onze geest overstijgen. Wanneer we met totale overgave alle trauma's uit het verleden en al onze bezorgdheid over de toekomst loslaten. Na een transformatie worden onze handelingen deugdzamer en vloeien steeds minder voort uit angst, trots of egoïsme.