JULI 2013

 

 

Adam Flinger - Glasgow / Schotland


Hoe ziet u de toestand van het niet-lijden?

 

Het lijden wordt automatisch gegenereerd door het verlangen. Een beëindiging van het lijden is alleen mogelijk, ook al is het slechts in een denkbeeldige vorm, wanneer we ons realiseren dat we zelf de totaliteit van het bestaan zijn​​, de stroom van het leven, het universum van wat is en wat weet. Als deze staat van bewustzijn kan worden bereikt, is er niets meer te wensen omdat we dan compleet zijn, alles tegelijk en in perfecte harmonie met het Absolute.

 


 

Stefania Bivolaru - Arad / Roemenië


Hoe zou u het kwaad definiëren?

 

Ik zou zeggen dat het kwaad de immature keuze is. De handeling die door iemand die, op een bepaald moment en door bepaalde omstandigheden, niet in staat is om Goedheid of Waarheid te tonen.

 


 

David Henning - Lusaka / Zambia


Wat is uw techniek om meer ontvankelijk te zijn voor de Ultieme Realiteit?

 

Ik pleit niet voor een systeem, noch voor een techniek om de Ultieme Realiteit te benaderen. De absolute waarheid openbaart zich juist door het falen van elk systeem en elke techniek. De geest benadert een onschuldig bewustzijn door de ontbinding van elk van onze beelden, ideeën en overtuigingen. Juist wanneer ons brein van alle concepten wordt ontdaan, wordt het Een met de Ultieme Realiteit.