MAART 2012

 

 

Andrew Babtiste – Philadelphia / Pennsylvania

 

Heeft u het gevoel dat de wereld werkelijk evolueert?

 

De wereld verkeert in een constante staat van verandering en de mens in een constante staat van wording, hetgeen niet noodzakelijkerwijs een voorwaartse beweging inhoudt want elke schepping houdt ook de ontbinding van iets anders in. Wat op een bepaald gebied vooruitgang is, gaat gepaard met achteruitgang op een ander gebied. Alleen op het innerlijk vlak kan er ware vooruitgang worden geboekt. In het bereiken van een hoger bewustzijn keert een mens terug naar zijn ware oorsprong.

 


 

Thierry Guénon – Toulouse / Frankrijk

 

Worden we met een innerlijke wijsheid geboren of is wijsheid iets dat we aanleren?

 

Wijsheid ligt nooit buiten onszelf maar in onszelf, we moeten er alleen aandacht voor hebben en er vorm aan geven. We moeten onze diepste waarden aanspreken en zo onze wijsheid laten spreken. Het weet dingen die ons verstand niet weet of kan weten. In onze innerlijke wijsheid bevindt zich moed en bezieling. Het vormt een bron van enthousiasme en diepgaande gevoelens en zet ons aan tot de juiste acties.

 


 

Lara Augustine – Wellington / New-Zeeland

 

Kiezen we onbewust zelf onze persoonlijke ongelukken en tegenslagen?

 

Iedereen heeft weleens moeilijke tijden doorgemaakt. Sommigen onder ons kennen misschien op dit moment grote tegenslagen. Wat belangrijk is om te weten is dat de manier waarop we op deze uitdagingen reageren steeds invloed heeft op onze toekomst. Het zijn de tegenslagen en onze reacties daarop die ons karakter vormen. De manier waarmee we onze problemen oplossen bepaalt in belangrijke mate de mensen waar we mee omgaan en de situaties waarin we terechtkomen.

 


 

Fabian Alcântara – Córdoba / Argentinië

 

Gaat essentie vooraf aan vorm of is er eerst vorm en geven wij er essentie aan?

 

Er bestaat een ultieme essentie, een intrinsieke natuur waaruit alles wat bestaat voortkomt. Dit geldt voor alles wat bestaat. Al onze waarneming van de wereld is relatief. Wat we percipiëren is gebaseerd op uiterlijke criteria en beperkende vormen. Essentie is de onveranderlijke eenheid die aan de basis ligt van alle vormen en veranderlijke verschijnselen.