MAART 2013

 

 

Edvard Loncar - Trondheim / Noorwegen


De nood om het geloof levend te houden als spirituele essentie is dat niet gewoon een van de meest primitieve behoeften, eigen aan de mens, omdat hij geconfronteerd wordt met zijn angst voor het heden, de toekomst en voor wat na dit leven komt?

 

Zonder twijfel, en het is ook een krachtige motor van verandering, van persoonlijke transformatie, van transcendentie om zichzelf te overtreffen, van verbinding met het goddelijke en uiteindelijk gewoon om in de wereld een beetje meer liefde, respect, begrip en tolerantie te brengen.

 


 

Jayanti Mahabir - Bangalore / India


Heeft u een boodschap voor alle ouders in de wereld?

 

Laat ons op elk moment er bewust van zijn dat de kinderen die ons werden toevertrouwd buitengewone gaven zijn. Door het unieke karakter van hun wezen, verdiepen ze en versnellen ze ons leerproces in het belang van onze persoonlijke evolutie. Zij zijn onze innerlijke lichten en meesters van een grote wijsheid. We hebben de plicht om het volk van morgen te behandelen met al het respect en de liefde die ze verdienen.

 


 

Said Thabet - Gizeh / Egypte


Wat veroorzaakt de grote veranderingen in ons leven?

 

Wat voorafgaat aan diepe persoonlijke veranderingen is gewoonlijk een reeks gebeurtenissen die ons leven ondersteboven halen. Het kan gaan om een ernstige ziekte, een verbroken relatie, het verlies van een geliefde, een professioneel debacle of gewoon een ontmoeting met een persoon, drager van wijsheid. Vaak treden deze veranderingen op tijdens periodes van angst en lijden. Tijdens deze beproevingen ontstaan er twijfels die dan kunnen leiden tot bewustzijnsprocessen. Het impact van deze gebeurtenissen helpt ons dus bij het uitvoeren van de noodzakelijke veranderingen die een nieuwe zin aan ons leven kunnen geven.

 


 

Tynek Cervenka - Liberec / Tsjechië


U gaat ervan uit dat iedereen op elk moment van zijn bestaan ​​een onschuldig slachtoffer is. Dat betekent dat niemand als schuldige kan worden beschouwd. Hoe staat u tegenover verantwoordelijkheid, en hoe zit het met rechtvaardigheid?

 

Elke daad is een handeling die de huidige staat van bewustzijn van de persoon weergeeft in relatie tot de stroom van informatie waarover deze persoon beschikt. Een andere schuldige aanwijzen dan de onwetendheid van deze persoon is niets anders dan een nieuwe daad  van onwetendheid.