MEI 2013

 

 

David Flores San Antonio / Texas

 

Wat is het verschil tussen het individuele bewustzijn en het Universele Bewustzijn?

 

De echte wereld is verborgen door de mentale wereld. Wat wij aanzien als werkelijkheid wordt van moment tot moment gecreëerd, afhankelijk van wat ons individuele bewustzijn kan vatten. Al onze interpretaties zijn slechts gedachten in onze geest. En alles wat als vals of fout wordt onthuld in onze geest brengt ons dichterbij het universele bewustzijn. Alleen een intuïtieve observatie kan ons laten zien dat we niet het individu zijn dat we denken te zijn, namelijk een groep van concepten die een valse mij projecteren, maar dat we een unieke verschijning van de hoogste realiteit zijn: het Universele Bewustzijn.

 


 

Pedro Jimenez – Barranquilla / Colombia

 

Is het mogelijk om fobieën met hypnose te genezen?

 

Een fobie is een irrationele angst die zijn bron in ons onderbewuste vindt. Hypnose stelt ons in staat om ons direct naar de onderbewuste gebieden van onze geest te begeven en daar bepaalde angsten te deblokeren. Hypnosesessies kunnen ons terug naar een moment laten gaan, waarin zich een trauma heeft voorgedaan, en dit herprogrammeren. Eenmaal opnieuw geprogrammeerd, verschijnt de irrationaliteit van de angst in kwestie in het bewuste en kan de fobie worden genezen.

 


 

Marie Berducat – Tours / Frankrijk

 

Welke raadgeving zou u geven aan ouders die een spirituele opvoeding aan hun kinderen willen geven?

 

Elk kind wordt met een aantal specifieke eigenschappen geboren die hem uniek maken. Er moet dus eerst worden nagegaan wat de bijzonderheden van zijn geestelijke niveau zijn, om hem dan beter in staat te stellen zich te oriënteren. Dat gebeurt door een observatie van zijn vermogen om het goddelijke aspect van het leven te begrijpen, zowel van zijn eigen leven als van het leven in het algemeen. De ouders spelen hier een cruciale rol van initiators, ook al zijn niet alle ouders in staat om deze functie op dezelfde wijze te vervullen. De spirituele leer die voor elk kind geldend is, is de leer van Goedheid. Wat zijn ontdekking van de wereld betreft, laten we hem de universaliteit van de wereld zien, de visie die elke raciale, religieuze, economische of andere verdeeldheid overstijgt.

 


 

Samira Cherine Alexandrië / Egypte

 

Is Liefde iets natuurlijks, en zo ja, waarom is er dan zoveel gebrek aan liefde in de wereld?

 

Liefde is iets natuurlijk, maar onze harten zijn door negatieve emoties besmet, wat hen weerhoudt zich open te houden. Deze negatieve emoties worden veroorzaakt door valse behoeften die voortdurend opnieuw onbevredigd worden, verwachtingen van het leven die gedoemd zijn tot frustratie te leiden en idealen die ons door onze omgeving zijn ingeprent en die vaak hun basis vinden in competitieve richtlijnen en niet op het delen met elkaar. Ware Liefde komt niet voor in valse behoeften of in zinloze verwachtingen en zeker niet in conflictueuse relaties met de ander. Liefde is onvoorwaardelijk en ontwikkelt zich op natuurlijke wijze in de overgave van de wezens die lief kunnen hebben.