MEI 2014

 

 

Jean-François Lucille – Paris / Frankrijk


Wat is de beste manier om ons terug te trekken uit deze wereld?

 

Zich willen terugtrekken uit de wereld is een fantasie van het ego, want we zijn namelijk altijd aanwezig in deze wereld. We kunnen ons op geen enkele wijze bewust worden van een aanwezigheid elders. Wie zich terug wil trekken, luistert naar een verlangen van het ego om ergens te zijn waar hij nu niet is. Het ego kan, mits met genoeg argumenten, van deze illusie een realiteit maken maar meer dan een geloof is het niet. Wat we ook verlangen, het blijft altijd een gedachte over de toekomst. Wat dient te verdwijnen is het verlangen van het ego om ergens anders te zijn en juist helemaal aanwezig te zijn, ons volledig over te geven aan de waarheid van het moment en geen tegenstand meer te bieden zodat wat het leven voor ons in petto heeft zich rustig kan voltrekken.

 


 

Marco Di Natale – Turijn / Italië


U schrijft dat het leven zichzelf schept, maar daden en handelingen worden toch door mensen gedaan?

 

Een persoon als verantwoordelijke aanstellen voor een feit of een gebeurtenis, is een oordeel en hoeveel waarheid dit oordeel ook mag bevatten, het is slechts de uiting van een kortzichtige visie. Wanneer men aan om het even welke daad denkt en tijd neemt om het aantal factoren op te sommen die nodig waren om deze daad te laten plaatsvinden, is er maar één conclusie mogelijk. Dat alles verantwoordelijk is voor alles!

 


 

Arleta Leandros – Milos / Griekenland


Wat beschouwt u als de belangrijkste les die het leven u heeft aangeboden?

 

Mijn belangrijkste levensles is dat we niemand anders kunnen veranderen dan alleen onszelf. En met onszelf bedoel ik de wereld zoals wij die alleen waarnemen. Dat inzicht is veruit wat de grootste invloed had, en dus verandering bracht, aan mijn ego. Dat gaf aanleiding tot het volledig kanaliseren van mijn creativiteit naar binnen en niet meer naar buiten toe. Ware verandering is een innerlijk proces. Dat noemen we transformatie.