SEPTEMBER 2013

 

 

Diego Frederico - Brussel / België

 

Is zelfrealisatie een proces waarin spirituele begrippen steeds beter begrepen worden? Of gaat het eerder om een spontaan verlichtingsmoment?

 

Geen enkel begrip, van spirituele aard of andere, kan rechtstreeks weergeven wat we werkelijk zijn. Begrippen zijn ideeën, gedachten, concepten, ze komen naar ons toe en gaan alweer. Ze beschikken over een duur in de tijd en kunnen dus nooit een absolute waarheid zijn. Maar wanneer een begrip gevuld is met een absolute waarheid, is er iets dat het begrip overleeft, een staat die het begrip “Zelfrealisatie” laat waarnemen. Een verlichtingsmoment dat inderdaad spontaan verschijnt, maar waar, zoals bij al wat spontaan verschijnt, een lange voorbereiding aan vooraf is gegaan.

 


 

Andrew Findley - Calgary / Canada

 

Hoe moeten we met de dood omgaan?

 

De enige juiste wijze om met de dood om te gaan is het aanvaarden. Maar omdat we niet kunnen omgaan met het verlies en met de scheiding, weigert het denken en voelen om deze stroom van het leven te begrijpen. Zo ontstaat er weerstand, gevolgd door lijden. De lijdensweg kan verkort of zelfs vermeden worden door in te zien dat we niet ons lichaam zijn of niets anders waar we onszelf of anderen mee identificeren.

 


 

Darko Matevsky - Skopje / Macedonië

 

Als alles wat bestaat een oorzaak heeft, wat was de eerste oorzaak? Wat heeft het leven in het universum veroorzaakt?

 

Niets wat bestaat of plaatsvindt heeft een aparte oorzaak. Wie bereidt is om dat grondig te onderzoeken zal inzien dat het hele universum bijdraagt tot het bestaan van alles. Niets gebeurt of kan gebeuren tenzij het hele universum het laat gebeuren. Alles vindt plaats binnen een universele orde en daarin bevat elk verschijnsel zijn eigen toekomst.

 


 

Gabrielé Lotts - Vilnius / Litouwen

 

Hoe kunnen we de staat van Liefde bereiken?

 

Liefde is geen staat die we moeten bereiken want dat zijn we. Liefde is iets waarvan we alleen bewust kunnen worden. Wanneer we inzien dat we werkelijk niets anders zijn dan Liefde, laten we onze gehechtheid aan het Irreële los zodat onze essentie zich kan manifesteren.