SEPTEMBER 2014

 

 

Shabbir Rahija – Faisalabad / Pakistan


Waaruit bestaat ons onderbewuste precies?

 

Ons onderbewuste bestaat uit een persoonlijk onderbewuste en uit een collectief onderbewuste. Het persoonlijke onderbewuste bevat alle kennis die ooit door onze geest werd opgeslagen. Het collectieve onderbewuste bevat alle krachten van de menselijke verbeelding en verwijst naar inzichten die iedereen met elkaar gemeen heeft teruggaand tot de oeroude universele gedachtevormen van de mensheid.

 


 

Rosemary Shoneyin – Lagos / Nigeria


Wat is uw diepste wens?

 

Mijn diepste wens verschilt niet van mijn diepste visie. Ik zie in de hele wereld een nieuwe denkwijze in ontwikkeling, en daaruit ontstaat er een nieuwe levenswijze. Het komt al voor velen tot uitdrukking in een passender en harmonieuzer gedrag en zal op termijn ieder mens onvermijdelijk ertoe brengen te handelen als verantwoordelijke bewoner van deze kleine planeet Aarde.

 


 

Vintsent Kolas – Minsk / Wit-Rusland


Waarom moeten we mediteren? Is meditatie echt bevorderlijk voor iedereen?

 

Via meditatie trachten we de aard van de werkelijkheid in onszelf te ervaren. Het is een manier om te ontdekken wie we in wezen zijn en waar het in het leven om gaat. Het helpt ons om een te worden met het enige werkelijke gebeuren, los van ons geheugen. Meditatie is in feite een directe confrontatie met het huidige moment. Het is een fantastische manier om onszelf te observeren, onze gewaarwordingen, onze steeds terugkerende gedachten, onze gevoelens en leefpatronen.